Váš košík je prázdný
Blog

Maso s původem
Životní podmínky zvířat, přístup chovatele, krátká cesta z farmy na stůl, humánní porážka... to vše jsou podstatné dílky skládačky ovlivňující kvalitu masa. Farmářský obchod prodává jen maso z malých farem v Plzeňském kraji. Kuřata nabízíme především z Farmy Loužná. Farma Zelený nám dodává především hovězí a vepřové maso. Dalším specialistou na hovězí maso a produkty z něj je Angusfarm Soběsuky.…
Tak se hoduje v Plzeňském kraji
Krásná příroda, města s bohatou historií, zajímavé pracovní příležitosti, uznávaná kultura, výborné jídlo a vyhlášené pivo. Plzeňský kraj je místo, kde se bezvadně žije. Plzeň byla dokonce Evropským hlavním městem kultury 2015.

Jemně sekaný biftek z telecí kýty s hráškovým…
Telecí maso je báječné a velmi dobře stravitelné. Je to ideální zdroj bílkovin.

Do růžova pečené kachní/husí prso, v…
Kachní prsa jsou skutečná lahůdka. V tomto receptu můžete samozřejmě kachnu nahradit husou. Každopádně musíte vypéct kůži hezky do zlatova. Ideální postup je použít vlažnou pánev a pak teplotu zvyšovat. Vypeče se hezky tu a kůže bude křupavá. Tuk s pánve pravidelně slévejte. Prso musí být v obou případech (kachna, husa) hezky růžové. Pokud ho upečete do "mrtva", nebude to ono.

Opečená bílá klobása, brambory s tvarohem a…
Bílé klobásy jsou tradiční nejen v Bavorsku, ale i u nás. Vždyť jsou si také naše a bavorská kuchyně velmi podobné. Cibulovou marmeládu v tomto receptu můžete použít i například ke grilovanému maso nebo sýrům.

Vepřová panenka pečená na nízkou teplotu,…
Vepřovou panenku nesmíte utrápit dlouhou přípravou. Musí být hezky růžová!

Jednoduchý trik jak dobře připravit rybu i…
Koupel ryby nebo masa v másle má velký význam pro výslednou chuť. Do pánve před dokončením přidejte máslo a jím maso přelévejte. Snižte však teplotu, jinak se vám máslo spálí. Nakloňte si pánev, aby vám máslo steklo na spodní okraj, bude se vám lépe nabírat.Při pečení ryby není nic horšího, než když ji „utrápíte“ na pánvi nebo v troubě do sucha, a maso vám pak skřípe mezi zuby.

Pečená filátka ze pstruha, teplý luštěninový…
Pstruh je skvělá tuzemská ryba. Nám je dodává Klatovské rybářství.

Vepřová pečeně s bramborovými placičkami,…
Vepřové maso je v naší zemi hodně populární. Ve Farmářském obchodu prodáváme jen vepřové maso z chovaných čuníků v Plzeňském kraji.

Hovězí líčka jsou skutečná lahůdka
Máme pro vás bezvadný recept na hovězí líčka s celerovou kaší.