Váš košík je prázdný
Vepřová pečeně s bramborovými placičkami, hříbkové ragú na kyselo

4 porce
Suroviny:
Vepřová pečeně
- 600 gramů vepřové pečeně bez kosti
- ½ decilitru oleje (řepkový, slunečnicový)
- 1 snítka tymiánu
- sůl, pepř
Bramborové placičky
- 500 gramů brambor (třeba odrůda Valy – vyberte varný typ B, BC)
- ½ decilitru oleje
- 1 vajíčko (bio nebo z volného chovu)
- 1 až 2 polévkové lžíce solamylu
- sůl, pepř
Hříbkové ragú
- 200 gramů čerstvých hub
- 2 polévkové lžíce másla
- 200 mililitrů šlehačky (smetana na šlehání)
- 1 menší cibule
- 5 mililitrů octa
- 10 kuliček celého pepře
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
Jdeme na to…
Vepřová pečeně
Vepřovou pečeni okořeňte solí, pepřem a tymiánem. Rozpalte si pánev a maso pečte pomalu z obou stran tak, aby se vám hezky propeklo. Po opečení ho nechte zhruba pět minut odpočinout v alobalu.
Bramborové placičky
Oloupané brambory nakrájejte na slabé plátky a poté je nakrájejte na slabé nudličky. Brambory smíchejte s vejci a solamylem. Směs osolte a opepřete. Brambory naneste na rozpálenou pánev tak, aby vám vznikla tenká placka. Opečte je do zlatova z obou stran.
Hříbkové ragú
V kastrůlku si rozpusťte máslo a přidejte najemno nakrájenou cibuli a kmín. Cibuli opečte do zlatova, přidejte překrájené houby a zalijte je smetanou. Ragú dochuťte solí, cukrem, octem a pepřem.