Váš košík je prázdný
Do růžova pečené kachní/husí prso, v palačince zabalená barevná mrkev s pórkem, omáčka z povidel s chilli

4 porce
Suroviny:
Kachna/Husa
- 650 gramů kachních/husích prsou
- sůl, pepř
Palačinky
- 125 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 125 mililitrů mléka
- sůl
Omáčka
- 75 gramů švestkových povidel
- 10 mililitrů oleje (řepkový, slunečnicový)
- 4 stroužky česneku
- ½ menší cibule
- 2 chilli papričky
- 20 mililitrů sójové omáčky
- 20 gramů zázvoru
- 20 gramů cukru
- 3 střední pomeranče
Zelenina
- 200 gramů barevné mrkve
- 200 gramů pórku
- 10 mililitrů sezamového oleje
- 10 gramů sezamových semínek
- 4 snítky koriandru
Jdeme na to…
Husí prsa
Husí prsa ochuťte solí a pepřem. Rozpalte si pánev. Prsa opékejte nejdříve kůží k pánvi. Je důležité, aby se vám kůžička vypekla hezky do křupava. Až budete mít opečené maso ze strany s kůží, obraťte ho a opékejte i z druhé strany zhruba 3 minuty. Pánev s masem stáhněte z ohně a přikryjte ji poklicí, aby vám prsa takzvaně došla.
Omáčka
Rozpalte si kastrůlek a na oleji opečte najemno nakrájený zázvor, česnek a cibuli. Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte povidla, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu i kůru a vodu. Omáčku vařte tak dlouho, dokud vám nezhoustne. Nakonec ji přeceďte přes jemný cedník.
Palačinky
Smíchejte mouku, vejce, mléko a sůl. Metlou směs rozmíchejte v hladké těsto. Palačinky pečte na pánvi tak, aby vám vznikly slabé placky.
Mrkev
Očištěný pórek a barevnou mrkev nakrájejte na tenké nudličky. Salátek dochuťte sezamovým olejem, sezamovými semínky a solí. Nakonec přidejte nasekaný koriandr.