Váš košík je prázdný
Maso s původem

Potravinové skandály z let minulých vytvořily poptávku po jídle s původem. Pamatujete si ještě tzv. nemoc šílených krav? Slyšeli jste o kulhavce? V Německu se objevily velké problémy v chovech prasat. Hovořilo se o dioxinovém vepřovém. Posledním hitem bylo koňské maso označované jako hovězí. Spotřebitelé se stali ostražitějšími. Začali vyhledávat informace o původu masa v nákupních košících. Později si uvědomili, že chtějí vědět, z jakého zvířete byl v restauraci připraven steak na jejich talíři. Kuchaři už také mají dost vaření z masa neznámého původu. Někdy je původ znám, ale co vám řekne informace, že bylo maso vyrobeno v EU? Který kuchař má radost, když vaří ze zmrazených kuřecích prsou z Brazílie? Anonymní gastronomie není ani trochu sexy a už vůbec ne cool.
Proto jsou vysoce ceněné podniky, ve kterých víte, co jíte. Navíc vám původ masa pomůže vyprávět příběh, vytvářet zážitky. Jak budeme opakovat ještě několikrát, když zkrátíte dopravní vzdálenost suroviny, zvýšíte její bezpečnost. Výhody to má i pro životní prostředí. Nákupem masa z farem podporujete i konkrétní chovatele (lokální ekonomiku). Navíc vám osobní kontakt s chovatelem umožňuje vařit mnohem originálněji. Připraví vám surovinu přesně tak, jak potřebujete.