Váš košík je prázdný
Opečená bílá klobása, brambory s tvarohem a brusinkami

Bílé klobásy jsou tradiční nejen v Bavorsku, ale i u nás. Vždyť jsou si také naše a bavorská kuchyně velmi podobné. Cibulovou marmeládu v tomto receptu můžete použít i například ke grilovanému maso nebo sýrům.
4 porce
Suroviny:
Klobása
- 8 krásných bílých klobás (nejlepší budou ty bavorské)
- 2 lžíce oleje nebo sádla
Brambory
- 400 gramů brambor (nejlépe varný typ B, BA)
- 100 gramů tvrdého tvarohu
- 2 stroužky česneku
- 3 jarní cibulky
Brusinky
- 100 gramů brusinkového kompotu
- ½ decilitru červeného vína
Cibulová marmeláda
- ½ decilitru červeného vína
- 3 větší cibule
- 50 gramů cukru krupice
- 300 mililitrů červeného vína
- bylinky na ozdobu
Jdeme na to…
Klobásy
Klobásy opečte na oleji do zlatova. Ještě lepší bude, když je opečete na grilu.
Brambory
Brambory uvařte v osolené vodě. Rozšťouchejte je spolu s tvarohem. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a dosolte je.
Brusinky
Na pánev, na které jste pekli klobásy, dejte brusinky, přilijte červené víno a řádně ho provařte. Omáčku dosolte. Pokud jste klobásy opékali na grilu, budete muset použít čistý rendlík.
Cibulová marmeláda
Cibuli nakrájejte na plátky. Zalijte ji červeným vínem a zasypejte cukrem. Nechte ji přes noc marinovat. Druhý den ji v rendlíku pomalu svařte do medové konzistence. Marmeládu mírně osolte.